Wat te doen in Dubrovnik?

 

Kroatië barst van de prachtige plekken. Eén van deze magische plekken is de stad Dubrovnik. De stad kreeg nog meer bekendheid door de populaire serie Game of Thrones. De hitserie werd namelijk onder andere in Dubrovnik gefilmd. De opnames bewijzen wel dat de stad barst van de mooie plekken die je met eigen ogen wilt zien. Hieronder lees je over de hotspots die je zeker niet mag missen.

 

Oude stadsmuren

In de meeste steden is het de kerktoren die de beste uitkijkplek is van een stad. Bij Dubrovnik loop je over de stadsmuren voor het fenomenale uitzicht. Een wandeling over de city walls duur ongeveer twee uur – de stadsmuren zijn bijna twee kilometer lang. Als je in de zomer op vakantie gaat, vergeet dan niet om water mee te nemen. De temperaturen kunnen namelijk hoog oplopen.

 

Strand

Je hoeft niet de hele dag door de stad te struinen en musea te bezoeken want Dubrovnik heeft ook  een strand. Het populairste strand Branje ligt in het zuiden van de stad. Sveti Jacov is een stuk rustiger. Vanaf Sveti Jacov kijk je uit op het eilandje Lokrum. Prachtig uitzicht op een idyllische locatie.

 

Lokrum

Ga voor een relaxte dag door een boot te huren in Dubrovnik en vanuit de oude haven naar het eilandje Lokrum te varen. Relax bij één van de strandjes of meren, maak een mooie wandeling of breng een bezoekje aan het klooster. Kortom: Lokrum is het perfecte eiland voor een dagje uit. Auto’s vind je hier niet – het hele eiland is namelijk autovrij. En smaakt dat varen naar meer? Dan zal een bootvakantie in Kroatië zeker bevallen.

 

Fort Lovrijenac

Net buiten de stadsmuren vind je Fort Lovrijenac. Vroeger had het de belangrijke rol van indringers uit de stad houden, tegenwoordig is het een toeristische trekpleister. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de oude stad. Bij het aanschaffen van tickets voor de wandeling op de city wall heb je vrije toegang tot Fort Lovrijenac.

 

Game of Thrones

Als je een echte fan bent van Game of Thrones is een bezoek aan de filmlocaties een must. In de stad zelf zijn genoeg speciale tours die je alle plekken van de serie laat zien. Je kan natuurlijk ook zonder gids op pad gaan en je eigen route uitstippelen. Tip voor de mooiste filmlocaties: de toegangspoort tot de oude stad, de Minčeta toren en Fort Lovrijenac. Bezoek Dubrovnik en waan je in de wereld van Jon Snow, Khaleesi en King Joffrey.